Naar het overzicht

"Ik ben een heel gelukkig mens"

Een aantal jaren begonnen de klachten bij Ben Custers. Hij werd ’s nachts regelmatig wakker van de pijn. In het begin probeer je met kussen tussen je knieën de pijn dragelijk te maken en toch wat te slapen. Ik ben een enthousiast fietser en ik wandel graag. Mijn kwaliteit van leven is heel hoog, dus ik bleef een bezoek aan de arts uitstellen, tot er geen ontkomen maar aan was. Een vriend tipte mij op Dr. Sybesma en zo belandde ik bij haar aan tafel. Het voelde meteen goed. Dr. Sybesma straalde vertrouwen uit en we hadden een goede klik. Ik heb ik me dus geen moment zorgen gemaakt of twijfels gehad. Dat voelde heel bijzonder. 

Twee fors versleten heupen

Er werden foto’s gemaakt van mijn heupen waarna Dr. Sybesma zei: ”Meneer Custers u heeft twee fors versleten heupen. Wat gaan we daar aan doen?” Nu even niets, was mijn eerste reactie. Ik stond net op punt om voor een aantal dagen naar Frankrijk af te reizen omdat ik met vrienden in delen de route van St. Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostella loop. Die 2 weken in het jaar zijn heilig voor mij. Daarna stond er nog een beklimming van een bergtop in Frankrijk op de planning met mijn fietsclub. Dat doe ik al 27 jaar dus daar wilde ik ook niet verstek laten gaan. Gelukkig had ik geen last tijdens het lopen of fietsen. Zodoende was ik pas een maand op zes later eindelijk zelf klaar voor de operatie en onderging ik op 18 oktober mijn eerste operatie.

Twee of drie uur na de operatie alweer eerste wandelingetje

Ik heb het hele proces als bijzonder prettig en professioneel ervaren. Van aanmelding en intakeproces tot operatie, begeleiding en verpleging. Twee of drie uur na de operatie maakte ik alweer mijn eerste wandelingetje op de gang. Ongelofelijk!  Op 7 december kon ik voor mijn tweede nieuwe heup onder het mes. Redelijk snel achter elkaar omdat ik half februari met mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen naar Zuid-Afrika op vakantie zou gaan omdat we 45 jaar getrouwd waren. Ik was dus gebrand op snel herstel.

Weer helemaal pijnvrij

Ik heb heel goed geluisterd naar alle adviezen en alle oefeningen die ik mee kreeg keurig uitgevoerd. Dat adviseer ik ook iedereen om te doen. Je hebt dan echt het beste herstel. Ik hoor vaak genoeg om me heen dat mensen na een dergelijke operatie toch eigenwijs zijn met de nodige gevolgen van dien. Niet doen, gewoon keurig alles opvolgen en dan ben je het snelste er weer bovenop. Ik ben weer helemaal pijnvrij en ik slaap weer heerlijk. In één woord: geweldig! Ik ben gewoon een heel gelukkig mens.”

Meer informatie