St. Anna Logo

“Iedereen denkt met je mee”

Galstenen kunnen plotseling op komen zetten en zijn enorm pijnlijk. Dat ervaarde ook de 44-jarige Ilse Kloosterman uit Hendrik-Ido-Ambacht een paar weken geleden. Ze belandde op een wachtlijst van maar liefst twintig weken bij het lokale ziekenhuis. Een periode die met zulke hevige pijn ondenkbaar is. Gelukkig kon Ilse wel snel terecht in het St. Anna Ziekenhuis.

Vermoeden van galstenen

“Ik had zulke heftige buikpijn dat ik letterlijk over de grond kroop.” vertelt Ilse. “Via de huisartsenpost kwam ik op de spoedeisende hulp terecht. Daar ontstond het vermoeden van galstenen, maar de diagnose was niet duidelijk.

Snel terecht bij St. Anna Ziekenhuis

"Een week later kreeg ik een onderzoek waarbij inderdaad galstenen werden ontdekt. Ik kwam op de wachtlijst van het ziekenhuis… bijna een half jaar wachten! Via de wachtlijsbemiddeling van mijn verzekering werd ik op het St. Anna gewezen. Nog diezelfde middag werd ik gebeld en de dag erna kon ik langskomen in Geldrop. Dat was echt een enorme opluchting. Bij alle afspraken hielden ze in het ziekenhuis rekening met de afstand die ik moest rijden. Zo werden de consulten bij de poli en anesthesie achter elkaar gepland en niet te vroeg in de ochtend."

Een nacht extra blijven

"Ook toen ik werd geopereerd, hielden ze rekening met mijn wensen. Ik kon vroeg in de ochtend terecht in de hoop dat ik dan dezelfde dag nog naar huis zou kunnen. Dat liep helaas anders omdat ik erg misselijk was van de narcose. Maar ook toen dachten de mensen van het ziekenhuis in mijn belang en werd er besloten dat ik beter een nachtje kon blijven dan dat ik zo gammel nog een lange rit zou moeten maken."

Persoonlijke zorg; geen nummer

"De verpleging was fantastisch. Niks was te veel en iedereen was even aardig voor me. Het was een wereld van verschil met hoe het aan deze kant van de rivieren is. Ze doen enorm hun best om je op je gemak te stellen. De zorg is heel persoonlijk en je voelt je dus absoluut geen nummer. Ik zou zeker iedereen aanraden om naar St. Anna te gaan.”

Momenteel herstelt Ilse van de operatie. De nacontroles zijn voor een deel telefonisch gehouden, zodat ze vlak na de operatie niet op pad hoeft. Volgende week gaat Ilse nog één keer langs bij dokter Oomen.

Meer informatie