Naar het overzicht

Thomas

Thomas van Merode hockeyde op hoog niveau (overgangsklasse bij HC Eindhoven) toen zijn kruisband afgescheurde. Hij dacht dat hij nooit meer kon sporten, maar toen kwam hij terecht bij TopSupport in Eindhoven.

Traplopen deed al pijn

Thomas: “Zo'n 3 jaar geleden kreeg ik een ernstige blessure aan mijn knie: kruisband afgescheurd. Ik kwam terecht in het ziekenhuis en die arts zei dat er niets aan gedaan kon worden en dat ik waarschijnlijk nooit meer kon sporten. Ik twijfelde geen moment aan de deskundigheid van artsen, dus ik legde me er met heel veel moeite bij neer. Op een gegeven moment deed traplopen al pijn.

Goede ervaringen met ‘Anna’

Natuurlijk zeiden vrienden van mij: "Er moet toch iets aangedaan kunnen worden." Toch duurde het wel een jaar tot iemand mij vertelde over haar goede ervaringen bij het Anna Ziekenhuis. Dus heb ik een afspraak gemaakt en snel daarna ben ik geopereerd.

Revalideren valt niet mee

Meteen na de operatie ben ik begonnen met mijn revalidatie bij TopSupport. Dat revalideren was heel intens; de pijn viel mee, maar ik kon niets. Mijn vaste fysiotherapeut Adjan van der Sanden heeft me er echt doorheen gesleept.

Steun aan elkaar

Ik heb heel veel gehad aan mijn revalidatie bij TopSupport. Ik sportte met mensen met dezelfde ervaringen en sommigen hadden ook hun kruisband afgescheurd. Ik kon me echt aan de anderen optrekken. Bovendien was het ook gewoon gezellig. Je hebt het zwaar, maar ik ging toch altijd met plezier. Op een gegeven moment kon ik weer gaan hockeyen. Een mijlpaal! Maar ik voelde me ook best angstig.

Weer lekker hockeyen

Zou mijn knie het houden? Daarom ging ik eerst samen met de fysiotherapeut naar het veld om samen te trainen. Adjan heeft altijd tegen me gezegd: “We gaan pas iets doen, als jij het kan.” Mijn revalidatietraject heeft een dik jaar geduurd, maar dat komt omdat ik een jaar mijn beenspieren niet had gebruikt. Dus ik moest echt van ver komen. Gelukkig heb ik een flexibel beroep dus ik kon het revalideren goed combineren met mijn werk en Adjan werkte ook op donderdagavonden. Ik hockey weer en speel zelfs weer wedstrijden. Heerlijk! Ik had dit achteraf gezien veel eerder moeten doen.”

Thomas kruisband herstel topsupport ervaring web.jpg

Meer informatie